Monet kuvaavat nykyään ainoastaan kännykän kameralla. Tilannetta voisi pitää kummallisena, jos 20 vuotta sitten katsottaisiin tähän päivään. Canon pyrkii tarjoamaan helppoja keinoja vaihtaa kännykän kameran järjestelmäkameraan.

Canon EOS M50

Canon EOS M50

Canon EOS M50 on peilitön croppikennoinen uutuus, joka kuvaa 4K-videokuvaa (24fps, 1080p 60fps, 720p 120fps). CMOS-kenno tallentaa 24,1 megapikseliä ja tarjoaa 25600 ISO-luvun. Sensorissa on myös Canonin Dual Pixel -tekniikka, joka parantaa tarkennusominaisuuksia.

Virallinen mallikuva

Kameran takana on 3 tuuman kosketusnäyttö 2,36 miljoonalla pikselillä. Näyttöä voi käyttää mm. valitakseen tarkennuksen kohteen – Kuten puhelimen kamerassa. Kamerassa on myös sisäänrakennettu 5-pisteinen kuvanvakain sekä Wi-Fi-, NFC- ja Bluetooth-yhteydet – Näin kännykkää voi ohjata mm. älypuhelimella. Suljin on lähes täysin äänetön. Objektiiveiksi sopivat Canonin EF- ja EF-S-bajonetit. Lähtöhinta on 619 euroa.

Canon EOS M50
Canon EOS M50
Kosketusnäytön toiminta
Virallinen mallikuva

Nähtäväksi jää, saako tämä nostetta alleen. Kallis hinta ja tavallaan ”ei mitään uutta kamerarintamalla” ei välttämättä innosta asiakkaita. Tuoko kosketusnäyttö kuitenkaan mitään tarpeellista? Keskipistetarkennus on nopeampi kuin että alkaisi sormella valita kohteista – Siinä saattaa tilanne jo mennä ohi. Uskoisin enemmänkin, että pokkarikokoiset kamerat ovat helpompia kännykästä siirtyjälle, koska usein todellinen syy, miksi haluaa kuvata kännykällä on sen pieni koko. EOS M50 on kuitenkin taas iso kamera kannettavaksi mukana. oma kokemus on, että isoa kameraa ei enää viitsi pitää mukana matkoilla – Ellei kyseessä ole filmikamera.

Lähteet: Canon, Petapixel

Edellinen artikkeliSlotzilla-vaijerirata mahdollistaa lentämisen katujen yllä Las Vegasissa!
Seuraava artikkeliDrone-vesihiihto on uusi välineurheilulaji!