Amazon-verkkokaupan perustaja Jeff Bezos haluaa ajatella pidemmälle kuin mitä tavallisen kellotaulun 12 tuntia antaa aikaa.

Kellon koneistoa

USAlaisen tietojenkäsittelytieteilijän Daniel Hillsin vuonna 1986 keksimä suuri ja hitaasti käyvä kello saa viimeinkin konkreettisen toimivan ilmennyksen.

Louhintaa

Bezosin maalle rakennettava kello käy tikittäen yhden tikityksen vuodessa. Vuosisatakäsi liikkuu kerran sadassa vuodessa. Käki kukkuu kerran tuhannessa vuodessa. Kello rakennetaan poraamalla vuoren sisään tila sen koneistolle. Koneisto vaatii syvyyttä 150 metriä. Kellon sijainti on Sierra Diablon tila Länsi-Teksasissa.

Kellon koneiston pienoismalli

Jezz Bezosin twiitti aiheesta, time-lapse-video:

Kellolla tahdotaan muistuttaa, että ihmiskunta katsoisi aikaa pidemmälle. Kenties tämä toimii, nykyään kun tuntuu, että monessa paikkaa menee vähän liiankin lujaa :-D.

Valmistuessaan kellosta saattaa tulla hyvä turistinähtävyys. Kenties saamme seurata sitä myös livenä webin kautta. Kello on mekaaninen, ja saa voimansa lämmönvaihteluista, siten sen pitäisi käydä todella pitkään. Projektia voi seurata Twitterissä hashtagilla #10000YearClock.

Lähteet: The Next Web, 10000 Year Clock

Edellinen artikkeliInternet viihdekäytössä Suomessa
Seuraava artikkeliSlotzilla-vaijerirata mahdollistaa lentämisen katujen yllä Las Vegasissa!