Olemme viime aikoina lukeneet runsaasti muovin ja muovituotteiden ongelmista ympäristössä. Sixpäkin muovirinkulat ovat yksi valmiste, jotka päätyessään luontoon ovat vaaraksi eläimille.

e6pr

Startup-yritys E6PR on melko pitkällisen kehitystyön tuloksena onnistunut jopa syötäväksi kelpaavan sixpäk-renkaiston. Tämä pakkausmateriaali on valmistettu vehnästä ja ohrasta. Tulevaisuudessa tuote voisi laajentua maailmalle, ja materiaaliksi voitaisiin käyttää käymistuotteen valmistusprosessin ylijäämäaineksia. Meriveteen päätyessään tämä pakkausmateriaali alkaa hajota jo muutamassa tunnissa.

USAssa näitä on jo kaupoissa

Erinomaisen hyvä idea. Muoviset rinkulapakkaukset ovat todellakin huono asia ympäristölle. Uskon, että tällainen tuote voitaisiin saada ajettua läpi esimerkiksi EU:n alueella. Mutta vaikkapa monessa Aasian maassa saattaa olla mahdotonta puuttua pakkausmateriaaleihin. Tässä itse asiassa kuvastuu yksi aikamme dilemmoista: Vaikka kuinka pyrimme parantamaan omaa tuotteistustamme ja näyttämään esimerkkiä, se vaikuttaa hyvin harvoin sinne missä ongelmat ovat suurimpia. Siinä on ongelma, johon täytyisi löytää ratkaisu!

Tuote on lähtenyt jo liikkeelle, kuten voi havaita esimerkiksi seuraamalla Instagramia tagilla E6PR.

Lähde: AdWeek

Edellinen artikkeliVäkivaltaiset videopelit tekevät nuorista vähemmän empaattisia, saattavat pohjustaa alzheimerin tautia, tutkimukset osoittavat
Seuraava artikkeliKiinan poliisi valvoo kansalaisia älylaseilla jotka tunnistavat kasvot – Tietokannasta saadaan henkilön nimi ja osoite