Keskiaikainen elämä on kiehtovaa. Mistä johtuu tämä kiinnostus tähän n. 500-1400-luvun kauteen? Kenties siinä on jotain yksinkertaisuutta sekä hidasta elämäntahtia, jota kaivataan. Toisaalta nykyään monet asiat ovat niin paljon paremmin, että keskiajan voisi tuoda tähän aikaan ja kaikki olisi vieläkin paremmin. Guédelonin linna Ranskan Treignyssä pyrkii tavallaan juuri tähän.

Ilmakuvaa Guédelonin linnasta

Ilmakuvaa Guédelonin linnasta

Linnaa on rakennettu vuodesta 1997 ja se valmistuu 2020-luvulla. Pääarkkitehti Jacques Moulin on suunnitellut linnan pohjapiirustuksen Ranskan Philip II:n aikakauden mukaisesti – 1200-1300-lukujen aikaan. Rakennusaika alkaa virtuaalisesti vuonna 1228.

Vinssisysteemi
Kivien työstämistä
Kattotöitä
Kivien kuljetusta
Valmiita osia
Hienoa sisätilaa
Kamari
Linnan piirustuksia
Linnan sijainti

Linnan rakennusaineet kuten puu ja kivi saadaan paikan päältä. Linnassa vierailee vuosittain n. 300000 turistia. Linnan talkootyö-rakentamiseen voi osallistua halutessaan tietyksi ajanjaksoksi. Tähän vaaditaan ranskan kielen taito.

Videolla esitellään linnan aluetta:

Viljan jauhamista
Keskiaikainen kuljetusväline
Myös palvelijoiden rakennuksia toteutetaan
Hanhia
Vinssi saa voimansa tästä

Melkoisen hieno projekti, ja tosissaan muistuttaa kuinka kiehtovaa tuo keskiaikainen elämä on.

Lähteet: Guédelonin linna, BoredPanda

Edellinen artikkeliJäikö auto lumeen? Näillä nikseillä sen pitäisi lähteä kuopasta
Seuraava artikkeliTähtien sodan musiikkia lyijykynällä kirjoittaen – Siis kynän tuottamalla äänellä, katso ja kuuntele videoilta!