Kaikki sai alkunsa kun tanskalainen L. Skovmand alkoi testailla kuinka voisi laulaa veden alla vuonna 2004. Tästä alkoi äänen tutkiminen sekä bändin ja soittimien kasaaminen.

Aquasonic-bändi

Aquasonic-bändi
Aquasonic-bändi

Nyt mukana on useampi tankillinen vettä ja niissä esiintyjiä. Skovmand on edelleen pääsäveltäjä sekä solisti. Kalistimet ja muut prekussiiviset instrumentit saavat lisätäytettä rotacord-soittimesta, joka tuottaa ääntä rosiinirummun väristäessä kieliä. Soitin muistuttaa hieman kampiliiraa, josta uutisoimme aiemmin artikkelissa: Viola Organista, kampiliira ja Wheelharp ovat omanlaisiaan musiikintuotantovälineitä.

Videolla lyhytmuotoinen esittely bändin musiikista livenä:

Kokonainen kappale: ”Breaking The Surface”:

Musiikki esitetään ilman apuvälineitä veden alla hengittämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esiintyjät nostavat välissä pään ylös vedestä ottaakseen happea.

Aquasonic-bändi

Vedessä on erilainen akustiikka, ääni mm. liikkuu nopeammin kuin ilmassa. Bändi on tutkinut ja pyrkinyt kehittämään mielenkiintoisia tapoja hyödyntää vesi-ympäristöä.

R. Karlsson, joka on myös bändin perustajajäsen toteaa, että vesi voisi olla ihmiskunnan yhdistävä tekijä, joka mahdollistaa tavallaan esiintymisen vailla kultturillisia rajoja – Olemmehan elämän ensimmäiset 9kk vedessä. Karlsson soittaa veden alla erikoisvalmisteista viulua sekä lasiharppua. Tämä on jo visuaalisesti hyvin kiehtovaa.

Aquasonic-bändi
Aquasonic-bändi

Teokset ovat musiikillisesti kokeellisia. Lauluääni veden alla on hyvin erilainen kuin ilmassa.

En tiedä suorittaako bändi ”klassisia” kappaleita, mutta mielestäni olisi mielenkiintoista kuulla joitain cover-biisejä tällä tavoin esitettynä. Erinomainen idea ja selkeästi mietitty ja testattu loppuun asti!

Lähteet: Huffington Post, Between Music

Edellinen artikkeliBritannian poliisi pyrkii automatisoimaan laittoman kuvamateriaalin etsinnän – Tekoäly luulee hiekkadyynejä alastomiksi vartaloiksi
Seuraava artikkeliHDR-kuvankäsittely onnistuu kätevästi Excelissä, kunhan osaa kikat