Hiekkaa käytetään aina rakennustyömaasta lääketeollisuuteen. Hiekka onkin vaarassa vähentyä luonnosta liikaa. 2/3 hiekkarannoista vetäytyy jo. Mm. Saharassa olisi hiekkaa, mutta aavikkohiekanjyvät ovat liian pyöreitä teollisuuteen.

Pullonmurskain

Valmista hiekkaa

DB Export -olutfirma on kehittänyt laitteen, joka tuhoaa lasipullon hetkessä hiekaksi, jota voidaan käyttää kuten luonnon hiekkaa. Yhdestä pullosta saadaan 200 grammaa hiekkaa, joka on yksi yhteen säästetty luonnon hiekasta teollisuudessa. Uusiseelantilainen yritys rohkaisee juomaan olutta, sillä täten jokainen huikka parantaa luonnon hiekkapitoisuutta!

Laitteen esittely:
https://www.youtube.com/watch?v=rC5UoAHCRqc

Maailmalla on loistavia ideoita kehitettäväksi, jotta luonnon kestävyyttä ja kestokykyä voidaan parantaa. Usein innovaatioon tehty investointi saattaa aluksi olla kalliimpi kuin esimerkiksi louhia sieltä missä on halvinta. Mutta pidemmän päälle sijoitukset uuteen teknologiaan tuottavat kestävän kehityksen ratkaisuja, joilla kykenemme tulemaan toimeen seuraavat vuosisadat ja -tuhannet. Monesti vain otetaan sieltä mistä halvalla saa eniten. Luontoon tarvitsenemme lisää keinoja käyttää sitä vastuullisesti. Kuluttajat ovat tuotantoketjun loppupäässä, joten vastuu on paljolti yrityksillä jotka tuottavat tuotteen.

Jotta kilpailu ei vääristy, tarvitsemme juuri tällaisia keinoja, jotka ovat edullisia toteuttaa ja suojelevat ympäristöä. DB Export on tehnyt upean keikan toteuttaessaan tämän innovaation käyttöönoton.

Aurinkokeitin
Vertikaalista viljelyä ilman maata

Pari muuta tuottoisaa innovaatiota ovat ainakin vertikaaliset vesi viljelmät sekä aurinkokeittimet. Merivedestäkin keksitään uusia keinoja saada sopivaa viljelyyn.

Lähde: AdWeek

Edellinen artikkeliHydrofoiler on sähköinen vesi-polkupyörä
Seuraava artikkeliOlutteline-vyönsolki auttaa puuhastelemaan juomisen lomassa