3D -valokuva-automaatti voisi olla jo arkipäivää, entä kuinka tehdä itse 3D-malli

En ole vielä havainnut huvipuistoissa tai tapahtumissa automaattisia 3D-valokuva-automaatteja. Voisi olla suosittua ottaa itsestään ja kaveristaan 3D-kuva tapahtumassa. Tässä vaiheessa prosessia ei kuitenkaan ole vielä saatu tarpeeksi automaattiseksi.

Omote3D-3D-kuvat

Todennäköisesti myös 3D-kuvan hinta olisi turhan suuri ja tulostusaika liian pitkä. Prosessi saattaisi kestää kuvaamisesta ainakin 15 minuuttia ja hinnaksi tulisi ainakin 30 euroa – Oma arvioni. On kuitenkin puoteja, jotka tekevät 3D-kuvia tilauksesta tai paikan päällä.

3D-skannaus

Vuonna 2012 The Guardian raportoi New Yorkin ja Tokion 3D-mallinnospaikoista. Tokiossa Omote3D tarjosi 10cm mallin 180 euron hintaan tai 20cm mallin 360 eurolla. Kenties yritysmalli ei ollut kestävä, sillä ainakin nyt firman web-sivut ovat poistuneet – Vaikka 2012 tästä oli melko monessa lehdessä artikkeli.

3D-mallintamisen esittelyä vuodelta 2012:

New Yorkin MakerBot-palvelu

Kännyköille saa sovelluksia, jotka osaavat käyttää puhelimen tekniikkaa siten, että kohde voidaan mallintaa nopeasti. Puhelimen kanssa kierretään kohdetta ja kamera kuvaa sen eri puolilta. Etäpalvelin tai puhelin prosessoi kuvista 3D-mallin. Mallia voidaan käyttää esimerkiksi virtuaaliympäristöissä. Joissain sovelluksissa sen voi myös muuntaa muotoon, jonka voi tulostaa 3D-tulostimella. Tulostimia on esimerkiksi kirjastoissa ilmaiseksi käytettävissä.

MobileFusion-tutkimus:

Aniwaan esittelemät skannaussovellukset

Mikäli haluaa tutustua 3D-mallinnokseen omalla puhelimella, Autodeskin 123D Catch -sovellus toimi aiemmin 3D-mallinnukseen puhelimella. Autodesk on kuitenkin lakkauttanut tämän palvelun. Oli tarkoitus esitellä tämä tuntemani sovellus, mutta koska se on lakkautettu, täytyy todeta, että Aniwaa-julkaisun artikkelissa on esitelty 3 eri 3D-mallinnussovellusta puhelimille. Näistä varmasti löytyy oma suosikki.

Qlone-app:

Qlone-sovelluksen käyttöä

Jäämme siis odottamaan 3D-valokuva-automaattia, josko sellainen joskus tulisi!

Lähteet: Aniwaa, Guardian