En ole vielä havainnut huvipuistoissa tai tapahtumissa automaattisia 3D-valokuva-automaatteja. Voisi olla suosittua ottaa itsestään ja kaveristaan 3D-kuva tapahtumassa. Tässä vaiheessa prosessia ei kuitenkaan ole vielä saatu tarpeeksi automaattiseksi.
Todennäköisesti myös 3D-kuvan hinta olisi turhan suuri ja tulostusaika liian pitkä. Prosessi saattaisi kestää kuvaamisesta ainakin 15 minuuttia ja hinnaksi tulisi ainakin 30 euroa – Oma arvioni. On kuitenkin puoteja, jotka tekevät 3D-kuvia tilauksesta tai paikan päällä.
Vuonna 2012 The Guardian raportoi New Yorkin ja Tokion 3D-mallinnospaikoista. Tokiossa Omote3D tarjosi 10cm mallin 180 euron hintaan tai 20cm mallin 360 eurolla. Kenties yritysmalli ei ollut kestävä, sillä ainakin nyt firman web-sivut ovat poistuneet – Vaikka 2012 tästä oli melko monessa lehdessä artikkeli.
3D-mallintamisen esittelyä vuodelta 2012:
Kännyköille saa sovelluksia, jotka osaavat käyttää puhelimen tekniikkaa siten, että kohde voidaan mallintaa nopeasti. Puhelimen kanssa kierretään kohdetta ja kamera kuvaa sen eri puolilta. Etäpalvelin tai puhelin prosessoi kuvista 3D-mallin. Mallia voidaan käyttää esimerkiksi virtuaaliympäristöissä. Joissain sovelluksissa sen voi myös muuntaa muotoon, jonka voi tulostaa 3D-tulostimella. Tulostimia on esimerkiksi kirjastoissa ilmaiseksi käytettävissä.
MobileFusion-tutkimus:
Mikäli haluaa tutustua 3D-mallinnokseen omalla puhelimella, Autodeskin 123D Catch -sovellus toimi aiemmin 3D-mallinnukseen puhelimella. Autodesk on kuitenkin lakkauttanut tämän palvelun. Oli tarkoitus esitellä tämä tuntemani sovellus, mutta koska se on lakkautettu, täytyy todeta, että Aniwaa-julkaisun artikkelissa on esitelty 3 eri 3D-mallinnussovellusta puhelimille. Näistä varmasti löytyy oma suosikki.
Qlone-app:
Jäämme siis odottamaan 3D-valokuva-automaattia, josko sellainen joskus tulisi!