Kärpäset, hyttyset ja paarmat, nuo kesän inhokit. Punkeista puhumattakaan. Nyt talven tullessa voi aloittaa jo kesän harrastusten kehittelemisen. Yksi harrastus voisi olla hyönteistenammunta.

Bug-A-Salt -haulikko

Bug-A-Salt on hyvin kehitetty suola-ase. haulikkoon laitetaan tavallista ruokasuolaa, jonka jälkeen se on käyttövalmis. Ase ladataan vetämällä etutukki taakse. Tämän jälkeen poistetaan vahvistin ja ammutaan. Kohteena voi olla vaikkapa kärpänen hillomunkissa tai hot dogissa. (Tosin punkkeihin tämä tuskin auttaa.)

Keksijä
Kuvakaappaus testivideolta

Ase toimii paineilmalla ja koska ammus on suolaa, on se myös ympäristölle ystävällinen. Aseella hyönteisiä ampuessa saattaa tulla mieleen, että tuohan on julmaa. Ja onhan se julmaa. Mutta samalla tavalla ei tule ajatelleeksi kun käyttää myrkkyä, kärpäspaperia, kärpäslätkää tai sähkökärpäslätkää. Tämä on siis tavallaan, mielestäni, oikeampi tapa metsästää hyönteisiä, sillä on itse vastuussa moraalisesti ampumisestaan.

Kärpäselle kyytiä

Muuten ei pahaa sanottavaa, paitsi tietynlainen vaara tässä on, että osuu johonkin mihin ei pitäisi, esimerkiksi ihmiseen tai muuhun kuin tähdättyyn eläimeen. Siksi hilavitkuttimen ostosuositus varauksella: Aseisiin liittyy vastuu. Alla videoita aseesta.

Keksijä esittelee aseen:

Asetta voi käyttää myös myrkyllisiin eläimiin, kuten hämähäkkeihin, ammunta kohdassa 0:30:

Testivideo (testiammunnat kohdasta 3:40):

Valmistajan sivuilla hinta 39,90 dollaria. Amazon ei toimita Suomeen, mutta Ebayssä näköjään mahdollista tilata tännekin. Postikulut hieman suolaiset 30 euroa ja verot päälle. Mutta tämä voisi olla sen arvoinen.

Lähde: Bug-A-Salt

Edellinen artikkeliJättimäinen Playstation -sohvapöytä ja muut konsolikalusteet
Seuraava artikkeliTee-se-itse keilarata omalle pihalle