Kuvankäsittelyn parissa työskentelevät W. Wild ja J. J. Lloyd ovat toteuttaneet häikäisevän todellisentuntuisia värityksiä vanhoihin mustavalkokuviin. Osana The Paper Time Machine -projektia he ovat myös 3d-mallinnusta sekä uutta videomateriaalia hyödyntäen tehneet lyhyitä videoklippejä menneiden aikojen kuvista. Tässä on ollut apuna A. Zakharov.

Eiffel-tornin rakennus, kuvakaappaus videosta

Ohessa on rakennettu videokuva vuoden 1888 Eiffel-tornin pystytksestä.
https://www.youtube.com/watch?v=JlHuS3RZ0n0

Alla taasen on videokuvaa ajasta jolloin London Bridgeä rakennettiin, myös vuodelta 1888:

(Mikäli video ei näy, katso tämän linkin takaa)

Videoteokset ovat osa The Paper Time Machine -kirjan markkinointia. Kirjaan on koottu 124 väritettyä historiallista valokuvaa. Taustatyönä on tehty mahdollisimman tarkat kartoitukset, jotta jokainen kuvan elementti olisi oikean värinen. Edellä esiteltyjen lisäksi kirjassa on värilliset kuvat mm. Vapaudenpatsaan rakentamisesta, Krimin sodasta 1855 sekä otteita Walt Disneyn arkistoista.

Alla muutama webissä julkaistu värillinen kuva.

Wilbur Wrigth kiitää alas Big Kill Devill -rinteen pintaa, 1902
396. Harlem Hellfighters
Ilmalaivaonnettomuus, Fort Sill, Oklahoma 1918

Todella hienoa työtä ja kauniita kuvia. Mustavalkoisinakin nämä kuvat ovat kiinnostavia. Värillisyys tuo lisää syvyyttä sekä tavallaan liittää kuvat lähemmäs tätä päivää. Mielestäni videot ovat kuitenkin vieläkin lumoavia, sillä niistä huokuu vanhan ajan henki kaikessa hiljaisuudessaan. Olemmehan nähneet lukemattomissa elokuvissa värillisiä digitaalisesti mallinnettuja vanhoja maisemia, mutta näissä lyhyissä pätkissä on jotain mitä elokuvissa ei ole aina niin hyvin aistittavissa.

Zakharov on toteuttanyt myös muun tyyppisiä valokuvien animointia, ohessa eräs hänen kokeensa maraboulinnusta.

Maraboulintu, alkuperäinen kuva

Paperiaikakone-kirjan voi ostaa Amazonista n. 22€ hintaan, linkki. Suosittelen hankkimaan vaikkapa joululahjaksi! Väritettyjä kuvia voi käydä ihmettelemässä enemmän Paper Time Machine -sivuilla: Linkki. Zakharovin videoita löytyy lisää Vimeosta.

Lähteet: The Paper Time Machine, Amazon, Vimeo

Edellinen artikkeli7 niksiä, jotka vain Mcdonald’silla työskentelevät tietävät, mm. omat mikropopcornit
Seuraava artikkeliKuunteleeko Facebook-sovellus puhettasi? Kissanruoka-testivideo leviää Youtubessa – Tilannekatsaus