Näin luotiin legendaarinen RAY:n 1985-Videopokeri-pelikone, suunnittelija kertoo

Kaikille tuttu ensimmäinen RAYn videopoketi tuli ympäri Suomea ihmeteltäväksi vuonna 1986. Tuplausääni ja virheellisen valinnan GOSH on monelle tuttu kaikessa jännityksessään – ja pettymyksessä tai onnistumisessa. Videolla Rayn–Veikkauksen Innovaatiopäällikkö K. Koskinen kertoo, miten Videopokeri luotiin 1980-luvulla. Tarina on hyvin käsikirjoitettu ja mukavasti selitetty.

Videopokeri

Peliprojekti alkoi nimellä VIRA, josta Koskinen ei ollut niinkään innostunut. Mutta kuullessaan mistä lyhenteessä oli kyse – ”videorahapeli” – kiinnostus heräsi.

Videolla kerrotaan tarina videopokerista:

Monitori

Anekdootteja on, ja mm. eräässä espoonlahtelaisessa lokaatiossa oli kerran pokeri, joka näytti tyhjenevän liiankin hyvin tietyllä porukalla. Tätä ryhdyttiin selvittämään ja debuggaus-versio päätyi automaatin uuteen piiriin. Viikonlopun aikana voittoja tulikin sitten pakalla, jossa oli vain herttaa ja pataa. Korjausvaikutus oli siis päinvastainen.

Myös mielenkiintoinen tarina liittyy siihen kuinka yksiäänisestä piiristä saatiin ulos useaa ääntä samanaikaisesti.

Videopokeri avattuna
Peliprosessorikortti on RAYn tuotekehityksen suunnittelema, jossa prosessorina on Motorola MC68008

Itse en lämpene näille uusille kosketusnäyttöisille peliautomaateille. Niistä puuttuu jokin, joka vielä ensimmäisissä videopokereissa oli. Tunnelma oli kuin olisi pelannut mekaanista laitetta, vaikka kyseessä olikin tietokonepeli. Kai siihen liittyy jonkinlainen ajatus siitä, että mekaaninen peli saattaisi antaa voittoja enemmän, kun täysin ohjelmoitu peli jotenkin pitäisi paremmin kiinni voittomarginaalista. Mutta siis ohjelmoitujahan ovat kaikki videopokerit :-).

En panisi pahakseni, vaikka näitä vanhoja mekaanisia pokereita tuotaisiin uudelleen markkinoille – nimenomaan juuri sellaisina kuin olivat! Onhan videopokerikin nykyään netissä pelattavana. Lisää tästä ja myös lisää tietoa alkuperäisestä pokerista Raymondin sivulla: Klassikon paluu.

Ray eli veikkaus tuottanyt myös muita kiinnostavia videoita rahapeleihinsä liittyen, alla video hedelmäpelihuijauksista:

Lähteet: Raymond, Youtube