Kiinalainen 麦大爷 päätti muokata Sony a7-kameraansa kompaktimpaan muotoon. Täyden koon kennon kamera on tuttu elektronisesta looppietsimestään kameran yläosassa. Vaikka etsin on hyvä, on se monasti (etenkin videokuvauksessa) tarpeeton, koska sama näkymä on kameran takaosan näytöllä.

Valmis ”riisuttu” a7

Työprosessia

Kekseliäs kuvaaja irrotti kameran yläosan ja sahasi etsimen irti pikkuporalla. Jäljelle jääneen reiän hän peitti tyylikkäällä itse valmistamallaan metallilevyllä joka sopi tyylillisesti kameran runkoon. Prosessin hän raportoi kiinankieliselle Xitek-foorumille.

Työprosessia
Työprosessia
Työprosessia
Lopputulos
Vanhahkolla optiikalla
Ennen ja jälkeen

Erittäin mielenkiintoinen muutostyö ja pistää jopa miettimään josko jokin pikkukamerakauppa voisi pohtia tekevänsä tällaisia modauksia tilauksesta. Yksi este on tietenkin, että näinkin kalliissa kamerassa radikaalit muutokset ovat melko harkinnan varaisia. Voisiko Sony lisensoida jonkinlaisen muutostyön?

Tai jos oikeasti lähdettäisiin pohtimaan näitä, niin Sony voisi tarjota kamerasta mallin, jossa tuohon etsimen tyhjäksi jääneeseen kohtaan voitaisiin lisätä vaikkapa lisäsäätimiä.

Lähteet: Xitek-foorum (kiinaksi), Petapixel

Edellinen artikkeliAlastomat naiset jooga-asennoissa sushi-annoksina on kenties kummallisin kuvamanipulaatio aikoihin, katsopa kuvat :)
Seuraava artikkeliTekoäly osaa poistaa kuvapankkien asettamat vesileimat kuvista yksinkertaista algoritmia hyödyntäen