Vuonna 1939 Usassa ennustettiin ja suunniteltiin vaatteita, mitä odotettiin ihmisten käyttävän vuonna 2000. Video esittelee British Pathén lennokkaalla tyylillä keksinnöt.

Verkon käyttöä

Miltä kuulostaa naisen asuste, joka sopii aamuun, iltapäivään sekä iltaan? Edistyksellistä ja nykypäivää. Eräs suunnittelija pohti josko hameet katoaisivat lähes tyystin. Vyö, joka reagoi ympäröivään ilmastoon sekä päässä oleva lamppu hämärää varten: Tunnistaa omat kasvot sekä valaisee ympäristöä.

Videokatsaus vuodelta 1939:

Miehiset tarvikkeet (mm. säilytyslokeroita, puhelin ja radio), ei taskuja
Sama asuste: Aamu, iltapäivä ja ilta
Kuparia ja sähkölamppu päässä
Puku pitää oikean lämpötilan joka olosuhteessa

Eivät nämä mielestäni niin kaukaa ole haettu. Monessa asiassa on juuri menty yksinkertaisempaan suuntaan. Myöskään naisten ja miesten vaatteilla ei ole niin paljon eroa, koska molemmista on muodollisuus kadonnut.

Jossain oivallisesti kritisoitiin amerikkalaisia elokuvia työmaailmasta: Kaikilla miehillä on puku ja koko elokuva tai työjakso huipentuu esitelmään johtokunnalle! Eihän se nyt aivan näin ole. Tavalliset vaatteet ja projektien deadlineja. Mutta sinne päin toki.

Miltäköhän näyttää vaatetus vuonna 2100?

Lähde: Dusty Old Thing

Edellinen artikkeliLaivanupotuspeliä jaksollisen järjestelmän alkuainetaulukolla, helppo tapa oppia alkuaineet!
Seuraava artikkeliHarald Sinihammas antoi nimensä Bluetooth-teknologialle, yhdisti Tanskan ja Norjan, ajoi yhteistä kristinuskoa