Oheisella videolla voi seurata lyhyttä katsausta Ashfordissa Middlesexissä sijaitsevasta nukketehtaasta. Video on vuodelta 1957. Nukeilla on sisällä rautalankaranka. Sen päälle valetaan muotissa lateksi-saippuakeho. Saippua tuo materiaaliin kuplat.

Jäniksen malli

Video nukketehtaalta:

Nukkeja valmistetaan useaa eri mallia ja rahdataan ympäri maailmaa 1957 kasvaville nukkemarkkinoille. Valuutöistä ja maalauksesta huolehtivat nais-nukketaiteilijat huolellisella otteella.

Ranka
Valamista

Nämä ovat nukkeja, joita näkee enää vanhoissa dokumenteissa tai hyvin huonossa kunnossa kirpputoreilla tai huutokaupoissa. Jotain perin sympaattista näissä muodoissa ja käänneltävissä jäsenissä kuitenkin on. Moni muistaa kuinka tuo materiaali painautuu ja nousee helposti kuin nykyisissä stressileluissa ja memoryfoam-tuotteissa.

British Pathé -arkisto tarjoaa myös muita hyviä katsauksia ja loputtoman määrän brittiläisiä dokumentteja. Suosittelen tutustumaan Youtube-kanavaan tai Web-sivuihin.

Olisipa muuten hauska, jos näitä nukkeja alettaisiin jälleen valmistaa, vaikkapa Marvel-supersankareista. Suosio voisi olla suuri!

Lähde: Youtube Pathé

Edellinen artikkeliRahtilaivan 30-päiväinen matka tiivistettynä 10 minuutin 4K-timelapse-videoon on hämmästyttävän kaunis
Seuraava artikkeliKaljamaha ilman lihottamista, uudenlaiseen vyölaukkuun saa oluet sisään