SurfaceONE on maailman pienin kamera-dolly

Viime aikoina on ollut muoti-ilmiönä time-lapse-videot, joissa kamera liikkuu kuvauksen aikana kiskoilla. Lopputuloksena on tyylikäs nopeutus kuvatusta kohteesta. Edelkrone SurfaceONE on uusi väline toteuttaa vastaavia kuvauksia, tosin myös sellaisia mitä aiemmin ei ole voinut. Markkinarako on siis uusi.

SurfaceONE

Pikkuruisessa dollyssa on pyörät alla, sekä 2-nivelinen kamerajalusta päällä. Laite painaa pari kiloa ja saa virtansa 1800mAh Canonin (kameramallisesta) akusta. Kuvattavaa kohdetta voi kiertää siten, että dolly seuraa sitä laseravusteisesti. SurfaceONE liikkuu toki myös muissa suunnissa ja pyörii vaikka ympäri, kuten alla olevalla videolla esitellään.

SurfaceONE, laserohjaus
SurfaceONE
SurfaceONE osat

Kuvausta ohjataan kännykkä-sovelluksella. Tässä määritellään myös time-lapse-kuvauksen asetukset, maksimissaan akun keston ajaksi, 48 tuntia. Dolly painaa 2,07kg. Saatavilla on myös jatkovarsia sekä erilaisia niveliä. Peruskäytössä akku kestää 4 tuntia.

Edelkronen esittelyvideo SurfaceONEsta:

Melkoisen näppärältä vaikuttava vehje. Voisin kuvitella, että tuotekuvauksesta kiinnostuneet tai sitä työkseen tekevät löytäisivät nopeasti sovellukselle käyttöä. Näyttäisi olevan tällä hetkellä lopussa varastosta, mutta hintareferenssiksi löytyi 690 dollaria.

Mikäs sen tyylikkäämpää kuin tasaisen hitaasti liikkuva kamera!

Lähde: Edelkrone