Meksikolainen valokuvaaja Felix Hernandez toteuttaa upeita kuvia pienoismalleilla. Tässä eräs teos: DeLorean-auto Paluu tulevaisuuteen elokuvasta. Kuvauksessa hän käyttää useaa eri keinoa saavuttaakseen skifi-fantasiamaisen lopputuloksen.

Lavastus ja lopputulos rinnakkain

DeLorean on tavallinen valmiina ostettava pienoismalli, johon on tehty joitain pieniä muokkauksia. Videolta näkyy kuinka Hernandez luo erilaisia elementtejä kuvaan. Hän mm. puhaltaa tupakansavua letkusta auton ohjaamoon. Lisäksi hän käyttää taskulamppua tehdäkseen autoon sävyjä valomaalaus-tekniikalla pitkällä valotusajalla.

Lavastusta
Lavastusta
Savua
Tulijäljet
Valmis kuva

Pienellä metallilaikalla syntyy kipinät ja tuliset renkaanjäljet tehdään palavalla nesteellä, pitkällä valotusajalla.

Videolla esitellään pikaisesti kuvauksessa käytettyjä keinoja:

DeLorean
Utuinen ympäristö
Eräs toinen projekti

Hernandez on tehnyt myös muita hienoja samantyylisiä projekteja, joihin voi tutustua hänen kotisivuillaan tai Facebook-sivulla.

Todella upeaa jälkeä ja kauniita kuvia. Samantyylisiä asetelmia on tullut joskus itsekin tehtyä. Tällöin tosin ei ollut vielä digikameraa ja tehokasta kuvankäsittelyä, joten ne jäivät rakentelun tasolla. Hyvä idea vaikka harrastukseksi, miksei vaikkapa Lada Suomen talvessa tai Scan-paloauto tulipalon rinnalla voisivat olla hienoja!

Lähde: Petapixel

Edellinen artikkeliMiksi joissain videokuvissa nopeasti liikkuvat esineet, kuten potkuri näyttävät muuntuvan useaksi siivuksi tai hyytelömäiseksi massaksi? – Verhosuljin-efekti
Seuraava artikkeliLos Angelesin tunneleiden salaisuudet, 18 kilometriä ja legenda liskoihmisten avainhuoneen kultalevyistä