Moottoripyörän evoluutio on aika monipuolinen kautta vuosien – Ei vähiten designin osalta. Siinä missä lakisäädökset ovat määritelleet muotoilua, myös käytettävyys, tekniikka ja aerodynamiikka ovat tuoneet osansa nykyaikaisiin perusmalleihin. Sähköpyörät ovat verrattain uusia, ja onkin mielenkiintoista kuinka ne kehittyvät 100 vuoden aikana. Mutta tuotahan emme tule elinaikanamme näkemään! Saksalainen Ruff cycles on ottanut mallia Ruffian-sähköpyöräänsä varhaisista 1900-luvun alkupuolen moottoripyöristä.

Ruff Cycles Ruffian E-Bike

Evolution of motorcycle

33kg painava hieman cruiseria muistuttava menovehje on alumiinirunkoinen 26-tuumainen fillari. Levyjarrut ja Shimano Alfine 8-vaihteinen keskiö tekevät yhteistyötä Bosch-brändisen 75Nm vääntävän 250W CX-moottorin kanssa. Virranlähde on 500Wh akku. Vanhantyylinen nahkasatula sekä etu- ja takaled-valot viimeistelevät tyylikkäästi muotoillun ja katetun kokonaisuuden. Pyörä esiteltiin ensi kertaa Kölnissä 2016.

Ruffian
Ruffian
Ruffian

Väreistä on saatavilla musta, ruskea sekä harmaa. Tosin Ruffin omilla sivuilla on kustomointi-sovellus, jolla voi lisähintaan tehdä omat muutokset ja värivalinnat. Hintahaarukka pyörillä on 4000-5500 euroa. Sähköpyörissä tämä menee kalliimpien pyörien kategoriaan.

Videolla ajelua Ruffianilla:

Kuten alussa mainittiin, on mukava nähdä muotoilun kehittyvän sähköpyörissä. Itse olen vilkuillut fatbikeja sähköavustuksella. Niillä kuulemma pääsee maastoihin joilla muilla kulkuvälineillä ei. Myös fättikruiserit näyttävät omaan silmään hyviltä menopeleiltä kaduille! Sähkö tulee varmasti melko standardiksi pyöriin 10 vuoden sisällä – Akut ja moottorit paranevat ja hinnat laskevat – Luultavasti.

Lähteet: Designboom, Eurobike Show

Edellinen artikkeliNASA valmistaa uutta yliäänimatkustajakonetta – QueSST X-Plane pian jo markkinointivaiheessa
Seuraava artikkeliRob Gonsalvesin surrealistiset maalaukset hämmästyttävät optisilla harhoillaan. 25 kuvaa, jotka ovat muuta kuin mitä ehkä näyttävät olevan!