USA ja Venäjä tuskin lähtevät toisiaan tankeilla ammuskelemaan, vaikka uutisissa suurvaltojen väleistä hössötelläänkin. Jos kuitenkin tankkikisoja järjestetään, on Venäjän uusi T-14 Armata kantamaltaan hurjasti parempi kuin USAn Abrams M1A2 SEP v.3, yltäessään 12 kilometrin tykinkantamallaan yli puolet parempaan kuin Abrams.

T-14 Armata
T-14 Armata

NATOssa Venäjän uusi tankki aiheutti hieman hämmennystä ylivertaisilla ominaisuuksillaan. Tämä toki todistaa myös sen, että kyseessä ei ole Venäjän teoreettiset luvut vaan käytännön taisteluvalmius. 125mm pääkonease, miehittämätön tykki, modulaarinen panssarointi sekä aktiivinen ohjuksentorjuntajärjestelmä ovat ominaisuuksia, joita odotetaan vielä USAn ja Euroopan tankkeihin.

Abrams (ensimmäisenä esittelyssä) vs. T-14 Armata -vertailu:
https://www.youtube.com/watch?v=MQF1j26e8HM

Vastauksena tähän Abramsiin ollaan asentamassa aktiivista tutkaan perustuvaa ohjuksentorjuntajärjestelmää. Myös AH-64E Apache Guardian -helikopterit tukevat Abramsin vanhentunutta teknologiaa. Näin kertoo Popular Mechanics, joka selkeästi laittaa Venäjän ja USAn asevoimat keskinäiseen vertailuun – Vaikka nykysotaa käydään enemmänkin terroristijärjestöjen, kybertekniikan sekä tiedustelun ja vakoilun kautta.

Abrams M1A2 SEP v.3
Abrams M1A2 SEP v.3

Isis ja AlQaida ovat selkeästi suurimpia ongelmia, jotka uhkaavat jokapäiväistä Eurooppalaista, Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän elämää. Näin ainakin tilastojen mukaan, vaikka tunnereaktio saattaisi olla jotain muuta. Toivokaamme, että nämä tankit yhdessä selättävät edellämainitut uhat.

Flower Power
Flower Power

Lähde: Popular Mechanics

Edellinen artikkeliElokuviin piilotettu infraääni aiheuttaa tunnereaktioita
Seuraava artikkeliHoward the Duck -leffan (1986) Lea Thompson totesi itsensä oikeutetusti ensimmäiseksi Marvel-leffojen kuningattareksi