Yhä useammin kun seuraa uusien laitteiden ja työvälineiden kehitystä, alkaa tulla kummallisia oloja, että olemmeko enää ihmisiä. Olemmeko muuttumassa jonkinlaisen koneiston osaksi, jossa ”virtuaalitodellisuus” on ”lisätty todellisuus” ja ”eristyneisyys” on ”sosiaalisuutta”. Näistä dystopisista kaksoisajattelun tunnelmista esittelemme Hushme-laitteen, joka eristää oman puheen ympäristön sitä kuulemasta.

Huhsme-naamari ja äänenrajoitin
Huhsme-naamari ja äänenrajoitin

Hushme-laitteen esittely ja rinnastus Batman-sarjan Baneen:

Keksintö on hieman kuulokkeilta näyttävä rakennelma, joka asetetaan suun eteen. Tällöin ympäristö ei kuule puhetta. Laitteessa on kuitenkin mikrofoni, joka vastaanottaa puheen, ja etenkin puhelimeen puhuessa tätä voidaan hyödyntää. Paitsi että puhe eristyy ulkopuolisilta, mikrofoni toimii tehokkaasti esimerkiksi meluisassa paikassa, jolloin laitteesta todella voisi olla hyötyä.

Mukana on myös voice-masking -äänenmuunnostoiminto, jolla oman puheen saa laitteen kaiuttimien kautta moduloitua kuulostamaan esim. Darth Vaderilta, R2-D2:lta tai minionilta.

Hushme-promootiokuva
Hushme-promootiokuva

Laitteelle haetaan rahoitusta Kickstarter-alustalla heinäkuuhun saakka. Yhden paketin saa 189 dollarin ennakkomaksulla – mikäli projekti toteutuu. Tällä hetkellä rahoituksesta puuttuu vielä paljon.

Pohdinnat yhteiskunnamme kummallisiksi tulleista malleista sikseen, ehkä tällaisille laitteille todella on tarve kun asutuskeskukset tiivistyvät ja konttorit tulevat yhä avoimimmiksi, eikä tiedä kenen vieressä minäkin päivänä istuu. Kuitenkin, tuntuisi hieman oudolta pukeutua tällaiseen.

Lähteet: Kickstarter, Mirror

Edellinen artikkeliRanskalaistaiteilija BRET RAY FRASER maalaa alasti. Arvaatko mitä hän käyttää pensselinä? Katso video!
Seuraava artikkeliIhastuttavat Fingerlings-robotti-sormiapinat tulevat kauppoihin