Twin-lens Reflex -tyyli
Twin-lens Reflex -tyyli

Legoista voi rakentaa melkein mitä vaan, kuten tässäkin blogissa on tavattu nähdä. Tässä yksi tapa hyödyntää pieniä palikoita, jotka tarttuvat toisiinsa muovisilla nastoilla pinnassaan. Kamera on yksinkertainen rakenteeltaan, kuten nimi camera obscurakin, pimeä huone, kertoo. Tarvitaan vain pimeä tila ja siihen reikä tai optiikka. Tallennusta varten filmi tai digikenno on käypä vaihtoehto. Kun rakennetta kehitetään lisätään suljin, laukaisin, etsin sekä filmikasetti.

Hongkongilainen Albertino on tämän Lego-innovaation takana. Idean hän sai kun naapuri oli heittämässä pussillista legoja roskiin. Miksei rakentaa kameraa legoista, kun muutenkin on kameroiden parissa viihtyvä. Erikoisuutena on mm. lego-oven takana oleva nappi, josta painettaessa instant-filmi ponnahtaa ylös kehittymään kameran päälle.

Videolla esitellään kameraa:

Kadulla ihmiset ovat tulleet kyselemään mistä kameroita saa ostaa ja kuinka legokamera toimii. Kuvausaiheena on ollut hänen perheensä. Ensimmäinen kamera on jo lahjoitettu hammaslääkäriystävälle, ja uudessa versiossa on jalustaliitinkin. Mallikuvaukseen kamera antaa lisän, koska sen laidalle voi laittaa erilaisia lego-ukkoja. Lisäksi kameran rakennetta voi jatkuvasti kehittää.

Näkymä kameran etsimestä
Näkymä kameran etsimestä

Tästä herää ajatus, voisiko rakentaa samanlaisen, johon laittaisi digitaalisen kennon kuvaamaan kuvia? Sellaista voisi olla hauska muokata.

Lähteet: Lomography.com, Instax Magic (rakentajan Instagram-tili)

Edellinen artikkeliGizmodon ohjeistus Internetistä poistumisen aloittamiseen, datan säilyttämiseen
Seuraava artikkeliAncestryAI on Aalto-yliopistossa kehitetty sukupuun-piirtäjä, lähteenä HisKi-tietokannan kirkonkirjat 1600-luvulta 1900-luvun alkuun