darpa helikopteri

Helikopterin lentäminen ja maahan laskeutuminen on haastavaa puuhaa. Vaikka laskeutumisalue olisi suuri ja alusta tasainen, niin riittävän kovassa tuulessa turvallinen laskeutuminen jäykille jalaksille on käytännössä mahdotonta. Tämän ongelman ratkaiseminen mielessä Yhdysvaltojen puolustusministeriön tutkimuslaitos DARPA on keksinyt laskeutumisjalustan joka tuo enemmän mieleen Hexabug robottilelut, kuin toimivan helikopterin.

Sudenkorennon jaloista muotiluinspiraatiota ammentanut laskeutumisjalusta muistuttaa  enemmän robotin jalkoja kuin helikopterin laskeutumisjalustaa. Näiden huomiota herättävien jalastenavulla helikopterin luvataan kykenevän laskeutumiseen noin 20-asteen kulmassa esimerkiksi rinteeseen, tai vaikkapa keikkuvan merialuksen kannelle kovalla tuulella.

Uudenmallisen laskeutumisjalustan esittely hypyn jälkeen.

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliPilapiirtäjä ennusti Apple iPad Pro:n hämmästyttävällä tarkkuudella vuonna 2012
Seuraava artikkeliTetris lamppu on nörttidesignin ykköskaartia!