toimintakaavio© Marylandin yliopisto

Robotteja kehittelevä DARPA julkistaa aina välillä saavutuksia, joiden perusteella älykkäät ihmismäiset robotit eivät ole enää kovinkaan kaukana todellisuudesta. Tällä kertaa tutkimuslaitos on ollut rahoittamassa Marylandin yliopiston tutkimusta, jossa robotit saadaan oppimaan taitoja YouTube-videoiden avulla.

Robotit eivät kuitenkaan opiskelleet esimerkiksi sotimista tai urheilemista, vaan sen sijaan ne keskittyivät erilaisiin kokkausvideoihin. Testeissä robotit kykenivät oppimaan erilaisia taitoja pelkästään videoita katselemalla täysin ilman ihmisten avustusta. Opitut taidot tallentuvat myös robottien muistiin ja niistä kerätään tietoja, joiden avulla laitteet kykenevät käyttämään erilaisia esineitä entistä paremmin. Ainakin DARPA uskoo, että robotit voidaan saada tulevaisuudessa oppimaan vieläkin nopeammin.

Paistinlastalla varustetut härvelit eivät ehkä ole vielä uhka ihmiskunnalle, mutta tutkijoiden kannattaa varmaan jossain vaiheessa alkaa pohtia, mitä taitoja mekaanisille apureille kannattaakaan opettaa.

Author’s Note: Kirjoittaja siirtyy tämän jutun tiimoilta muihin työtehtäviin, joten artikkelien määrä minun osaltani tulee putoamaan. Toivon kuitenkin, että lukijakunta säilyy yhtä innokkaana kuin tähän mennessä. Paikkani ottaa todennäköisesti taas yksi uusi innokas naputtelija. Kiitokset kuluneista vuosista ja kommenteista! – Sampo

Lähde

Edellinen artikkeliDJI päivitti quadkopteriensa ohjelmistoja hiljattain uutisoitujen tapausten vuoksi
Seuraava artikkeliHilavitkutin etsii uusia kirjoittajia!