DJI päivitti quadkopteriensa ohjelmistoja hiljattain uutisoitujen tapausten vuoksi

dji_phantom2

Moni saattaa olla hiljattain törmännyt uutisissa otsikoihin, joissa quadkoptereilla on tehty jollain tavalla laittomia asioita. Yksi kopteri nimittäin sujahti muutama päivä sitten valkoisen talon alueelle ja toinen rysähti maahan Yhdysvaltojen ja Meksikon välisellä rajalla täydessä huumelastissa. Nyt quadkopterivalmistaja DJI ryhtyi taisteluun vekottimien laitonta käyttöä vastaan ohjelmistopäivityksen avulla.

Ainakin valkoisen talon tapauksessa kyseessä oli juurikin DJI:n valmistama vekotin, mikä selittää varmasti, miksi kyseinen yritys halusi puuttua asiaan niin nopeasti. Ratkaisuksi kehitettiin ohjelmistopäivitys, joka asettaa laitteen muistiin tiettyjä lentokieltoalueita, joilla härveli ei sitten suostu toimimaan. Alueet estävät niin lentoonlähdön kuin myös valmiiksi ilmassa olevan quadkopterin ohjaamisen niiden sisälle. Toki tällainen ratkaisu ei ole mitenkään täydellinen, sillä rakentelijat pystyvät varmasti halutessaan kiertämään päivityksen asettamat ehdot tavalla tai toisella.

Lähde