Nykyään lähes jokaiselta internetsivulta löytyy mainoksia. Vaikka nämä kaupalliset tiedotteet ovat usein ainoa keino tienata sivustolla muutama lantti, niin voivat ne välillä olla myös erittäin ärsyttäviä. Tämän johdosta erilaisille selaimille löytyykin lukuisia lisäosia, jotka pyrkivät estämään mainosten näkymisen. Tästä innostuneena Jonathan Dubin väsäsi yhdessä kollegoidensa kanssa systeemin, joka häivyttää mainokset myös oikeasta maailmasta.

Dubinin lisäksi projektissa oli mukana myös Reed Rosenbluth, Tom Catullo sekä Alex Crits-Christoph. Yhdessä miehet kehittivät oman päähän kiinnitettävän näyttölaitteen, joka hyödyntää openCV-kirjastoa tunnistaakseen erilaiset logomerkinnät. Tällaisiin törmätessään laitteisto sitten sumentaa kyseiset kohdat ja välittää muokatun videokuvan käyttäjänsä nähtäväksi.

Moni ei kuitenkaan varmasti haluaisi katsella todellisuutta hieman jäljessä tulevan videokuvan kautta kovinkaan pitkään, joten kyseessä ei ole mikään käytännöllisin ratkaisu. En kuitenkaan sano, etteikö vastaavanlaisia härveleitä voisi tulevaisuudessa löytyä useammankin ihmisen päästä.

Lähde

Edellinen artikkeliMicrosoftin HoloLens on kunnianhimoinen askel kohti lisätyn todellisuuden sovelluksia
Seuraava artikkeliItsestään tuhoutuva kirja täytyy ehtiä lukea 24 tunnissa