Moni lukija saattaakin jo tietää, että Microsoft esitteli hiljattain pidetyn Windows 10 -tilaisuutensa lopussa silmikon, jota voi käyttää erilaisissa lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Laite ei ole läheskään ensimmäinen laatuaan, mutta suuren ohjelmistojätin hyppääminen mukaan tällaisten silmikoiden kehitykseen nopeuttanee todellisuutemme laajentamista.

HoloLens-nimellä kulkevasta laitteesta löytyy oma suoritin ja näytönohjain sekä niin sanottu ”Holographic Processing Unit”, joka on kehitetty nimenomaan lisätyn todellisuuden sisällön esittämiseen vaadittavia laskuja varten. Laite esiteltiin Windows 10 -tilaisuudessa, koska tulevan käyttöjärjestelmän kerrottiin sisältävän kykyjä hyödyntää tällaista tekniikkaa.

Tällä hetkellä vekottimesta on kuitenkin tarjolla vielä ainoastaan erilaisia promootiovideoita, joten sen toiminnasta ja käytettävyydestä on vaikea sanoa sen enempää ennen todellisia testejä. HoloLens vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta onko tämä nyt se yksi laite, joka pystyy räjäyttämään lisättyyn todellisuuteen perustuvien sovellusten tarjonnan?

Lähde

Edellinen artikkeliTiedemiehet kehittivät näppäimistön, joka tunnistaa käytäjänsä näppäilytyylin perusteella
Seuraava artikkeliBrand Killer estää todellisen maailman mainokset