Nykyään yhä useampi elokuva kuvataan vihreää taustaa vasten ja jopa suuret kaupungit tai avaruus mallintuvat nopeasti jälkikäteen tietokoneilla. Tietokoneilla luotujen hahmojen ja ympäristöjen käyttö jakaa kuitenkin mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Spectral Motion on yritys, joka rakentelee elokuvia varten hämmästyttävän aidolta näyttäviä mekaanisia olentoja tietokonegrafiikan sijaan.

Törmäsin internetiä selaillessani yllä olevaan videoon, joka on jo muutaman vuoden takaa, mutta siinä esiintyvät hahmot saavat ainakin kirjoittajan välillä hieromaan silmiään. Etenkin mallien silmien liikkeet ovat hyvin samantapaisia kuin elävilläkin olenn0illa. Erilaisten robottimaisten tekopäiden lisäksi yritys hoitaa muun muassa näyttelijöiden maskeeraamista sekä hahmojen suunnitteluun liittyviä tehtäviä.

Uudempaa materiaalia firman tuotoksista löytyy Spectral Motionin kotisivuilta. Digitaalisesti generoituja olentoja ei kuitenkaan pidä suoraan lakaista maton alle, sillä parhaan tuloksen elokuvien kannalta saavuttaa kuitenkin yleensä yhdessä tietokoneiden sekä tällaisten aitojen mallien kanssa.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät laitteiston, joka auttaa kuuroja kuulemaan kielen avulla
Seuraava artikkeliCynaps Mint helpottaa musiikin kuuntelemista kypärä tai pipo päässä