Nykyään erilaisia neljällä tai useammalla roottorilla ilmassa lenteleviä koptereita on tarjolla useammassakin eri hintaluokassa. Yhtä hurjaa vauhtia näiden vekottimien määrän kanssa on myös kasvanut netistä löytyvä videosisältö maahan, seiniin tai puihin syöksyvistä quadkoptereista. Skydio on yritys, joka pyrkii vähentämää näiden kauko-ohjattavien lentohärveleiden tuhoisia törmäyksiä.

Skydion kehittämä systeemi hyödyntää koptereista löytyvän kameran tai kameroiden tuottamaa kuvaa. Tämän materiaalin avulla pystytään sitten estämään törmäykset suurempiin kohteisiin. Skydio onnistui juuri hiljattain keräämään yli 2,5 miljoonan euron rahoituksen järjestelmänsä jatkokehitystä varten.

Teknologiansa demoamista varten yritys kehitti systeemin, jossa quadkopteria pystyy ohjaamaan pelkästään matkapuhelintaan taikasauvan tavoin heilauttelemalla ilman huolta mahdollisista törmäyksistä. Tällä hetkellä järjestelmä on kuitenkin vielä prototyyppitasolla, mutta toivottavasti se saa puhtia kehitykseen rahoituksen myötä.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät liimamaisen aineen, josta saattaa tulevaisuudessa syntyä 3D-tulostettuja elimiä
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät laitteiston, joka auttaa kuuroja kuulemaan kielen avulla