Monet vedessä, maalla tai ilmassa liikkuvat robotit ovat ottaneet mallia erilaisista eläimistä. Tällä kertaa on kehitetty nelieväinen robotti, joka uiskentelee vedessä mustekaloihin kuuluvien Seepia-nimisten (engl. Cuttlefish) olentojen tapaan.

ETH Zürich -yliopistossa kehitetystä vekottimesta ei siis löydy minkäänlaisia potkureita, vaan se liikkuu heiluttamalla eviään aidon esikuvansa tavoin. Näin ollen laite voi uiskennella myös esimerkiksi meren kasvillisuuden seassa ilman pelkoa potkureiden jumiutumisesta. Evillä tapahtuva liike ei myöskään tuota muita vedeneläviä häiritseviä ääniä toisin kuin perinteiset vedessä etenemiseen käytetyt menetelmät.

Sepios pystyy tarvittaessa liikkumaan helposti mihin tahansa suuntaan ja jokaista neljästä evästä voidaan kontrolloida yksittäin. Robotin kehittänyt tiimi keskittyy jatkossa parantamaan laitteista löytyvien sensorien yhteistyökykyä.

Lähde

Edellinen artikkeliMint kertoo henkäyksien laadusta ja kehon nestetasapainosta
Seuraava artikkelismrtGRiPS – Älykkäät ohjaustangon kahvat helpottavat polkupyörällä navigoimista