Vyö on käytännöllinen apuväline, joka auttaa löysempienkin housujen paikallaan pysymiseen. Esimerkiksi istuessa vyö saattaa kuitenkin kiristää hieman liikaakin, mutta sen jatkuva löysääminen ja kiristäminen ei ole kovinkaan mielekästä. Entäpä jos vyö pysyisi aina sopivan tiukalla automaattisesti?

Belty on moottoroitu vyö, joka mittaa käyttäjänsä ottamien askelten määrää ja välittää tiedon näistä Bluetoothin avulla älypuhelimeen. Tämän lisäksi härvelin voi asettaa ilmoittamaan turhan pitkistä istumissessioista värinän avulla ja se osaa myös pitää kirjaa käyttäjänsä vyötärönympäryksestä ylipainon huomaamiseksi. Laitteen mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin se, että se osaa pysyä aina yhtä kireällä.

Homma toimii siten, että käyttäjä kiristää aluksi vyön haluamalleen tasolle ja tallentaa tämän tiedon laitteen muistiin näpäyttämällä vyön solkea kaksi kertaa. Tämän jälkeen vyö esimerkiksi löystyy automaattisesti käyttäjän istuessa tuolille. Belty on tällä hetkellä vielä prototyyppitasolla, mutta se pyritään saamaan valmiiksi jopa jo tämän vuoden lopulla.

Lähde

Edellinen artikkeliCurvit pitää suihkuverhon loitolla
Seuraava artikkeliKILPAILU! Voita Garmin Vivosmart älyranneke ja sykemittari setti!