logotube

Googlen omistamasta videopalvelu YouTubesta löytyy nykyisin jo monia erilaisia videotyyppejä aina tietynlaisilla laseilla katseltavista 3D-videoista 60 kuvan kuvataajuuteen yltäviin videoihin. Tarkkuuksienkin osalta löytyy jo useampi vaihtoehto ja onpa palveluun ilmestynyt jo muutamia 4K-videoitakin. Esittelin eilen erään edullisen laitevaihtoehdon vapaasti katsojan käänneltävissä olevien videoiden tuottamiseen. Nyt YouTube sattumalta ilmoitti, että tällaista materiaalia pystyy pian katsomaan kyseisen palvelun kautta.

Videopalvelun tiedottaja mainitsi ainakin kahdelle teknologia-alan julkaisulle, että YouTubeen lisätään tuki katsojan käänneltävissä oleville videoille jopa jo muutaman viikon sisään. Hauska nähdä, kuinka laajasti julkaisu aluksi tapahtuu ja miten videon kääntämiseen tarvittavat kontrollit lisätään tämänhetkiseen soittimeen. Yhden vihjeen systeemin toiminnasta saattaa antaa se, että jo nyt Googlen CardBoard-silmikolla voi puhelimen avulla katsella ainakin yhtä vapaasti pään liikkeiden mukana kääntyvää demovideota.

Lähde

Edellinen artikkeliConnected Cycle – Älykäs poljin tarkkailee pyörän sijaintia ilman tarvetta lataustauoille
Seuraava artikkelimamaRoomahdollistaa vauvan keinuttamisen matkapuhelimen avulla