Markkinoilla on lukuisia polkupyörien sijaintia tarkkailevia ratkaisuja, joita voi käyttää niin omien urheilusuoritusten mittaamiseen kuin myös pyörän jäljittämiseen mahdollisissa varkaustapauksissa. Connected Cycle pyrkii erottumaan joukosta sillä, että laite on melko huomaamaton eikä vaadi juurikaan vaivaa sen akkujen lataamiseksi.

Kyseessä on siis poljin, jonka sisältä löytyy GPRS- ja GPS-sirut. Niiden avulla härveli kykenee lähettämään sijaintinsa käyttäjän matkapuhelimeen ja pitämään kirjaa siitä, missä tarkkailtu pyörä on liikkunut. Systeemi osaa myös huomauttaa, mikäli pyörä sattuu yllättäen liikkumaan esimerkiksi pitkäkyntisen käsissä. Laite toimii akuilla, mutta ei vaadi niiden vaihtamista tai lataamista verkkovirrasta, vaan se muuttaa osan polkemiseen käytetystä energiasta virrakseen. Yhden tunnin ajelu riittää laitteen käyttämiseksi jopa muutaman viikon ajan.

Tuotteen hinnasta ei ole vielä annettu tietoa, mutta sen verran on kerrottu, että polkimia tulee tarjolle ainakin erilaisissa värivaihtoehdoissa ja niiden pitäisi tulla markkinoille tämän vuoden puolivälissä.

Lähde

Edellinen artikkeliAllie-kamerat tarjoavat mihin tahansa suuntaan pyöritettävää kuvaa edullisesti
Seuraava artikkeliYouTube saa pian tuen myös 360 astetta käänneltäville videoille