Jokainen esimerkiksi Japanissa tai Kiinassa lähivuosina vieraillut on varmasti törmännyt erilaisia hengityssuojaimia päässään roikuttaviin ihmisiin. Toiset käyttävät tällaisia suojia ollessaan kipeitä tai välttyäkseen ilmansaasteilta ja toiset taas pitävät niitä ihan vain tyyliseikkojen vuoksi. Vekottimen käyttäjiä yhdistää se, että heidän suunsa piiloutuvat maskien taakse. Tämän johdosta erilaiset eleetkään hymystä lähtien eivät ole niin helposti tulkittavissa. UnMask on eräänlainen taideprojekti, jonka tarkoituksena on tuoda suojaimilla piilotettu hymy takaisin esiin.

Projektin takaa löytyvät Kiinassa asustelevat Simone Rebaudengo sekä Paul Adams. Ideana on se, että hengityssuojaimen eteen kiinnitetty LED-näyttö pystyy välittämään käyttäjänsä tunnetilan keinotekoisen suun avulla. Näytöllä näkyvän suun saa kaartumaan neljään erilaiseen tilaan ja toimintaa ohjaa Arduino-piiri. Härveliä ei ole kuitenkaan tarkoitus alkaa kaupata, vaan se toimii ainoastaan eräänlaisena sosiaalisena kokeena.

Lähde

Edellinen artikkeliJaasta pyrkii tekemään sovellusten mukaan muuttuvasta näppäimistöstä totta
Seuraava artikkeliWarSting – Keski-Maan miekka varoittaa avoimista WiFi-verkoista