https://www.youtube.com/watch?v=NBPxkPwk8pQ

Nintendo Wii:n julkaisupelien joukosta löytyi monenlaisia eri urheilulajeja tarjoavia vaihtoehtoja. Näistä yllättävän monikin päätyi sittemmin laitteen myydyimpien pelien joukkoon. Itse pidän mielelläni pelikonsolit kuitenkin erossa urheilusta, mutta virtuaalitodellisuuden yhdistäminen liikuntaan tuntuu melko kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Erilaisia urheilemiseen liittyviä ohjelmistoja valmistava Runtastic pyrkii yhdistämään Oculus Rift -virtuaalisilmikon ja kuuluisan 7 minuuttia kerrallaan kestävän lihaskuntoharjoituksen. Ideana on se, että tällaisen keinotekoisen todellisuuden avulla pääsee urheilemaan muihinkin maisemiin oman kodin lisäksi poistumatta kuitenkaan mihinkään.

Tämän lisäksi systeemin on tarkoitus tarjota tilastoja liikuntasuorituksista ja helpottaa erilaisten liikkeiden tekemistä virtuaalisen ”kouluttajan” avulla. Järjestelmän takana oleva firma näkee idean tietysti loistavana, mutta en valitettavasti ainakaan itse usko virtuaalitodellisuusteknologian vielä olevan tarpeeksi kehittynyttä tällaista systeemiä varten.

Lähde

Edellinen artikkeliCrowdSolve pyrkii tekemään tavallisista ihmisistä rikostutkijoita
Seuraava artikkeliIndiegogo Life mahdollistaa rahoituksen keräämisen omaa elämää varten