google_example_navigation_lane

Jos on joskus käyttänyt jotakin GPS-navigaattoria autolla ajaessaan, niin on varmasti tottunut lukuisiin ilmoituksiin siitä, että pitää pysyä jollain tietyllä kaistalla. Välillä tällaiset ilmoitukset ovat aiheellisia, mutta usein ne vain sekoittavat ohjeita kuuntelevan kuljettajan ajatuksia. Nyt Google on laajentanut omaa, Yhdysvalloissa jo käytössä olevaa, ajokaistoista muistuttavaa järjestelmäänsä myös osaan Euroopan maista.

Jatkossa Google Maps -sovellus osaa siis ilmoittaa Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Irlannissa tai Iso-Britanniassa ajeleville ihmisille oikeat ajokaistat käännöksiä varten. Tämä vähentää tarvetta vaihtaa kaistaa viime hetkellä ja helpottaa navigaattorin ohjeiden seuraamista etenkin ruuhka-aikana, kun kaistan vaihtaminen yllättäen voi olla ongelmallista. Hauska nähdä, miten toimintavarmaksi Googlen tekniikka sitten osoittautuu. Ainakin muutama vuosi sitten tällaiset navigaattoreiden tekemät kaistailmoitukset olivat vielä yleensä vääriä hälytyksiä.

Valitettavasti Suomeen tällaista ohjausta saadaan odottaa vielä jonkin aikaa. Ehkäpä tällainen systeemi saisi myös jatkuvasti vasemmalla kaistalla huristelevat autoilijat palaamaan oikealle kaistalle ohituksen jälkeen.

Lähde

Edellinen artikkeliEyeteq – Uusi tekniikka helpottaa värisokeiden television katselua
Seuraava artikkeli1000 Colours – 1000 palan palapeli esittää kaikki CMYK-värit