https://www.youtube.com/watch?v=Zr9s5TrEgPs

Poliisien mahdollisesti liiallisesta voimankäytöstä on ollut paljon juttua etenkin rapakon toisella puolella. Entäpä jos turvallisuutta vartioisikin ihmisten sijaan kasa autonomisia robotteja? Knightscope K5 -nimisen robotin takaa löytyvä tiimi pyrkii juurikin tähän.

Kyseessä on noin 140 kg painava vekotin, joka liikkuu verkkaisella vauhdilla vartioimallaan alueella. Samalla härveli osaa kerätä erilaista dataa ympäristöstään lukuisten sensoreiden sekä kameroiden avulla. Sensorit tunnistavat muun muassa ääniä, valoisuuden, CO2-arvot, lämpötilan sekä kosteuden. K5 osaa sitten yhdistää sensoreiden keräämän datan erilaiseen joukkoistamalla tuotettuun dataan esimerkiksi vartioimansa alueen yrityksistä tai poliittisesta tilanteesta. Näiden tietojen perusteella robotti tekee tarvittaessa hälytyksen mahdollisista uhista.

Härvelin lataa akkunsa samankaltaisista latausasemista kuin erilaiset siivousrobotitkin. Yksi vekotin tulee kehittäjiensä mukaan maksamaan noin 5 euroa jokaiselta ”työtunnilta”, joten se on ainakin todennäköisesti ihmistä halvempi vartiointiratkaisu.

Lähde

Edellinen artikkeliPYRO FIRESHOOTER mahdollistaa tulipallojen ampumisen suoraan ranteesta
Seuraava artikkeliWikiGalaxy – Virtuaalinen galaksi koostuu Wikipedian artikkeleista