Kärpänen tai hius keitossa on varmasti kaikille tuttu tarina ja muutamilla saattaa jopa olla omakohtaisia kokemuksia aiheesta. Valitettavasti erilaisten pienten ruokaan kuulumattomien kappaleiden huomaaminen voi olla yhtä vaikeaa niin tarjoilijalle kuin myös asiakkaalle. Suurennuslasilla varustettu lusikka ei takaa sitä, että kärpänen ei joudu keittoon, mutta voi helpottaa ötökän havaitsemista ennen sen joutumista lähellekään suuta.

Kyseessä on siis yksinkertaisesti läpinäkyvä lusikka, joka toimii myös suurennuslasina. Vekotinta voi sitten käyttää erilaisten epämääräisiltä näyttävien kohteiden tutkimiseen lautasella ennen niiden nappaamista kitaansa. Mikseipä tällaisella lusikalla voisi myös sopivassa auringonvalossa yrittää vaikka lämmittää jäähtyvää ruokaansa. Lusikkaa on tarjolla rajoitettu erä ja sen hintaa ja saatavuutta joutuu tiedustelemaan sähköpostilla suoraan härvelin kehittäjiltä.

Lähde

Edellinen artikkeliTekoäly keksii lähes uusia taikatemppuja
Seuraava artikkeliStanfordin yliopistossa kehitettiin uudenlaiset kiipeilytassut