polaroid_kuori

Vaikka aika on jättänyt alkuperäiset Polaroid-kamerat jo kauas taakseen, niin hiljattain markkinoille on alkanut ilmestyä yksittäisiä vekottimia, jotka pyrkivät  herättämään tekniikan taas henkiin. Prynt on tällä hetkellä vasta prototyyppitasolla oleva vekotin, mutta se lupaa tuoda lähes välittömästi käteen saatavat valokuvat myös matkapuhelimeen.

Kyseessä on ranskalaisen startup-yrityksen kehittämä kotelo, jonka sisään sujautetaan matkapuhelin. Tämän jälkeen voi suoraan alkaa napsia otoksia, jotka on sitten mahdollista tulostaa puhelimen näyttöä hipaisemalla. Erillistä WiFi:n tai Bluetoothin kautta tapahtuvaa ”parittamista” ei tarvitse tehdä, sillä lisäosa hoitaa tiedonsiirron matkapuhelimen USB-portin kautta (tämä tietty rajaa hieman yhteensopivia puhelinmalleja).

Tässä vaiheessa vekottimesta on valmiina vasta prototyyppi, joka tulostaa yhden kuvan noin 50 sekunnissa. Tämän lisäksi prototyyppilaitteeseen mahtuu ainoastaan yksi luiska sopivaa paperia. Kaupalliseen malliin yritetään sisällyttää 10-30 paperinpalasta ja tulostusaika pyritään laskemaan 30 sekuntiin kuvalta. Vekotin on tarkoitus tuoda Kickstarter-palveluun ensi vuoden alussa ja hintaa sille kaavaillaan noin 80 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliFontus on polkupyörään kytkettävä juomapullo, joka täyttyy itsestään vedestä
Seuraava artikkeliTutkijat kehittävät biologisesti hajoavaa quadkopteria muun muassa vakoilutehtäviin