juomapullo_fontus

Juomakelpoista vettä riittää täällä Suomessa vielä sen verran paljon, että sen kuluttamista ei aina tule edes ajateltua. Tästä huolimatta monelle varmasti kelpaisi polkupyörään kiinni napsautettava juomapullo, joka täyttyy pyörällä ajamisen aikana automaattisesti vedestä.

Kyseessä on australialaisen Kristof Reteár -nimisen suunnittelijan kehittämä vekotin, joka kulkee nimellä Fontus. Laite kykenee pomimaan ilmassa olevan kosteuden ja täyttämään juomapullon tästä napatulla vedellä. Fontus hyödyntää polkupyörällä ajettaessa syntyvää ilmavirtaa prosessin nopeuttamiseen ja kykenee näin ollen parhaimmillaan täyttämään puolilitraisen pullon vedellä tunnissa.

Toki prosessin nopeuteen vaikuttaa paljon myös ilmasto, jossa pyöräilee ja kuivalla kelillä ei varmaan kannata odottaa montaa tippaa vettä muutamankaan tunnin pyörälenkin jälkeen. Vekotin on muutenkin ainoastaan prototyyppitasolla ja sitä ei ainakaan näillä näkymin aiotakaan tuoda markkinoille.

Lähde

Edellinen artikkeliPop up -myymälä jakaa alennuksia sosiaalisen median seuraajien mukaan
Seuraava artikkeliPrynt – Kännykkäkotelo muuttaa puhelimen Polaroid-kameraksi