Vaikka tableteille on saatavilla erilaisia musiikin miksaamiseen tarkoitettu ohjelmistoja, joista usein löytyy samat napit kuin hintavista fyysisistäkin laitteista, niin tietenkään kosketusnäppäinten pyörittämisessä ei ole sitä samaa tuntumaa. Florian Born päätti kehittää eräänalaisen kehyksen, jonka avulla iPad:n päälle voi kasata haluamiaan fyysisiä kytkimiä.

Aluksi tabletin ympärille asetetaan kehys, jonka sisälle erilaisia kytkimiä sitten pudotellaan. Nappuloiden asettelua helpottavat magneetit ja käytettyjä kytkimiä voi vaihdella tarpeen mukaan. Lisäksi tarvitaan tietty oikeanlainen ohjelmisto, jolle pitää aluksi määrittää kunkin nappulan paikka. Osaset on tehty alumiinista, koska täten ne pystyvät välittämään sähköisiä varauksia ja toimimaan kosketusnäytön kanssa.

Jokaisen nappulan ja näytön välistä löytyy lisäksi pikkuinen pala sähköä johtavaa vaahtomuovia näytön naarmuuntumisen estämiseksi. Sinänsä mielenkiintoinen idea, mutta voin kuvitella, että kaikki nappulat eivät varmasti tahdo pysyä paikoillaan, jos niitä vääntelee turhankin innokkaasti.

Lähde (Vimeo)

Edellinen artikkeliSpruce Stove – Uuni, jonka polttopuut eivät pilkkomista tarvitse
Seuraava artikkeliDexmo – Sormiin asetettava tukiranka mahdollistaa virtuaalisten kappaleiden tuntemisen ja robottien ohjaamisen