unkari

Vaikka Suomessakin suunnitellaan ja toteutetaan välillä ainakin kirjoittajan mielestä kummallisia säädöksiä, niin internetin käyttöä ei ole sentään ainakaan vielä ryhdytty verottaamaan tiedonsiirtomäärän mukaan. Unkarissa tällaista vaihtoehtoa sen sijaan pohditaan tosissaan.

Jokaiselta siirretyltä gigabitiltä perittäisiin veroa 150 forinttia eli noin. 0,5 euroa. Menettely toisi laskelmien mukaan vuodessa noin 65 miljoonaa euroa lisää rahaa valtion kassaan. Tarkoituksena oliisi saada velkautunut maa taas jaloilleen. Kansa ei tietenkään ole uudistuksesta mielissään ja tuhannet ovat jo lupautuneet mielenosoittamaan uutta verotusmenettelyä vastaan.

Tietty, vaikka muutos menisikin läpi, niin sen toteuttamisessa on toki omat haasteensa. Täytyy vain todeta, että kaikkea sitä virkamiehet keksivätkin päättää velkakriisien ratkaisemiseksi. Eiköhän Unkarinkin velan saisi kulumaan muullakin tavoin kuin internettiä verottamalla.

Lähde

Edellinen artikkeliDragonfly DF1 – Rakettivoimalla toimiva helikopteri näyttää samalla vaaralliselta ja mainiolta vekottimelta
Seuraava artikkeliAnura on pikkuinen quadkopteri, joka kulkee vaikka taskussa