tietsikkatikku

Tekniikka vain pienenee pienenemistään ja samalla kasvaa mahdollisuudet kehittää yhä pienempiä tietokoneita. Rakentelijoillekin on tarjolla jo monia erilaisia pikkuisia yhteen mikropiiriin perustuvia tietokoneita, mutta Inverse Pathin kehittämä USB armory on varmasti yksi pienimpiä tällaisia härveleitä.

Vekotin on ainoastaan noin 65mm pitkä, 19mm leveä ja 6mm paksu. Sen voi nimensä mukaisesti tökätä kiinni USB-porttiin ja tämän lisäksi laitteesta löytyy myös microSD-muistikorttipaikka. Virtaa toiminnalle saadaan juurikin USB-portin kautta, mutta voipa taitava rakentelija kolvata pinneihin myös oman virtalähteensä kiinni. Härvelillä pitäisi valmistajien mukaan ainakin pyöriä muokkaamattomat versiot Linux-käyttöjärjestelmästä.

Pieni tietokone on suunniteltu etenkin erilaisten tietoturvaratkaisujen kehittelemiseen ja langattomien yhteyksien puutteesta johtuen sillä ei voi valitettavasti kovin paljon muuta tehdäkään. Vekottimen ennakkomyynnin on tarkoitus alkaa ”pian” ja sen hinnaksi on suunniteltu korkeintaan noin 100 euroa.

Lähde

Tuotteen kotisivut

Edellinen artikkeliMies muutti kirjoituskoneen fontin Comic Sans:ksi
Seuraava artikkeliIholle heijastettavat näppäimet tarjoavat kenties ratkaisun älykellojen kontrollointiin