Seuraavan päivän sään näkee nykyisin ties mistä palvelusta ja ties millä laitteella aina älypuhelimista älykelloihin. Tempescope sen sijaan palauttaa tähän teknologisoituneeseen maailmaan hieman inhimillisyyttä ja esittää sääennustuksen luomalla sitä vastaavan säätilan pikkuisen läpinäkyvän purnukan sisään.

Systeemi esiteltiin hiljattain Japanissa CEATEC-messuilla. Laite hakee tietokoneen avulla tietoja sääennusteista tunnin välein ja koittaa tämän jälkeen luoda näitä vastaavan säätilan veden, ultraäänen sekä LED-polttimoiden avulla. Härveli kykenee muodostamaan pilvimäistä sumua tai jopa sateen omaisesti putoilevia pisaroita ja salamatkin syntyvät taivalle lamppujen avulla.

Vekotin on kolmen ihmisen työajan jälkeisen rakentelun tulos ja se on ollut kehitteillä muutaman vuoden ajan. Ensi vuonna on sitten tarkoitus vihdoinkin avata härvelille oma joukkorahoituskampanja, joka onnistuessaan johtaa lopulta toivottavasti valmiiseen tuotteeseen.

Lähde

Edellinen artikkeliDisney kehittelee luonnollisemmin liikkuvia robotteja
Seuraava artikkeliAxent Wear – kuulokkeet soivilla korvilla