Robotit pystyvät jo korvaamaan ihmisen monessa teollisuuden tehtävässä, mutta tästä huolimatta niiden liikkeet eroavat esimerkiksi ihmisten käsien heiluttelusta huomattavasti. Disney onkin kiinnostunut teollisuusrobottien sijaan vekottimien liikkeiden muuttamisesta inhimillisemmiksi.

Uusi systeemi robottiraajojen kontrolloimiseen perustuu pneumatiikkaan ja ilmanpaineeseen. Kun käyttäjä liikuttaa robottikäden vastakappaletta, jäljittelee tämä liikkeet täsmälleen sellaisina kuin ne ovat. Laitteiston avulla päästään eroon viiveestä, huojunnasta sekä pätkittäisestä liikkeestä, eli ominaisuuksista, jotka ovat tuttuja monelle nykyiselle ihmistä matkivalle robotille.

Järjestelmän avulla voitaisiin sitten jatkossa kehittää elävämmän näköisiä robotteja niin huvipuistojen kummitusjuniin kuin myös tärkeämpiin tehtäviin. Kyllä tällaisille luonnollisemmin liikkuville roboteille olisi varmasti kysyntää, vaikka teollisuudessa ja lääketieteessä varmasti pidetään enemmän ihmistäkin tarkemmista vaihtoehdoista.

Lähde

Edellinen artikkeliGooglen Street View tarjoaa kuvia nyt myös aavikolta
Seuraava artikkeliTempescope näyttää tulevan sään purkissa