tekstarissd

Ennen tärkeitä ja yksityisiä papereita saatettiin säilyttää kassakaapeissa, mutta nykyään melko suuri osa arkaluonteisista dokumenteista voi sen sijaan löytyä läppärin tai pöytätietokoneen kovalevyltä. Jos joku sattuu sitten varastamaan jomman kumman näistä laitteista, on tietojen syytä olla hyvin salattuina. Autothysis128t:n sisällön voi tällaisessa tilanteessa tuhota pelkän tekstiviestin avulla.

Sen lisäksi, että joko USB- tai SATA-väylään kytkettävä levy sisältää vahvan salauksen, niin siitä löytyy myös sisäänrakennetut GSM-ominaisuudet. Valmistajien mukaan yksi tekstiviesti riittää datan muuttamiseksi palauttamattomaan muotoon. Härvelin sisältämä data tuhoutuu myös, mikäli kovalevyä koitetaan peukaloida tavalla tai toisella. Tietoturvasta saa myös maksaa, sillä 128GB tallennustilaa tarjoavan laitteen hinta on 1300 euron tietämillä. Vertailukohdaksi sanottakoot, että normaaleja 120GB SSD-levyjä irtoaa jo alle 100 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliREMAX KingKong on kaapeli, jonka voi tökätä USB-porttiin kummin päin tahansa
Seuraava artikkeliInternetin kautta ohjattava sukellusvene seikkailee akvaariossa