https://www.youtube.com/watch?v=uFWw6hGIKmc

Oculus Rift -virtuaalitodellisuussilmikolle on kehitelty jo monenlaisia tekniikkademoja ja pikkuisia pelejäkin. Tällä kertaa härvelin avulla pääsee jopa tekemään taidetta Tilt Brush -nimisen sovelluksen avulla.

Softa muistuttaa muuten perinteistä tietokoneen piirrustusohjelmaa, mutta erottuu massasta sillä, että taideteoksia voi luoda ja tarkkailla kolmiulotteisessa tilassa. Ulottuvuuksia vaihdetaan pyörittämällä piirroksen taustalla näkyvää tasoa. Sovelluksesta löytyy normaalien pensselien lisäksi muun muassa valoa tai savua tuottavia siveltimiä. Lopputulokset voi sitten tallentaa esimerkiksi GIF-kuvina, jolloin niistä pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.

Vaikka systeemi näyttää toki yllä olevalla videollakin hienolla, niin en sitten osaa sanoa, kuinka mielellään tällaisella sovelluksella lähtee toteuttamaan suurempia taideprojekteja. Tilt Brush on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, että virtuaalitodellisuussilmikoilla voi tehdä muutakin kuin matkustaa keinotekoisissa vuoristoradoissa.

Lähde

Edellinen artikkeliPian robotti saattaa tuottaa objektiivisia arvioita viineistä
Seuraava artikkeliPehmeärunkoinen robotti uiskentelee mustekalan tavoin