trashswag_main

Ihmiset heittävät paljon hyväkuntoistakin tavaraa menemään ja toiselle arvoton lautakasa voi olla jonkun toisen rakennusprojektin alku. Valitettavasti erilaisten roskalavojen metsästely kiinnostavien esineiden merkeissä ei sovi kaikille. Nyt tarjolla on kuitenkin Trashswag-niminen palvelu, joka auttaa ihmisiä löytämään uutta käyttöä kaduille hylätyille tavaroille.

Hylättyjä esineitä pääsee selailemaan niin iOS-, Android- kuin myös Windows-puhelimilla ja internetselaimen sisältävillä tietokoneilla. Havaitsemiaan tavaroita ja niiden sijainteja voi raportoida niin ikään kaikilla edellä listatuilla alustoilla. Havainnot luokitellaan kuuten kategoriaan ja niitä voi rajata näiden perustella omia kiinnostuksenkohteita vastaaviksi.

Tällä hetkellä palvelussa on ainoastaan Kanadan Toronton sekä Montrealin alueilta tehtyjä havaintoja, mutta mikään ei sinänsä estä ilmoittamasta vaikka täällä Suomessa sijaitsevista esineistä. Ainakin tällä hetkellä palvelun käyttäminen on täysin ilmaista ja tarkemmat ohjeet löytyy englanniksi systeemin kotisivuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliMIT:n tutkijat kehittävät tuntoaistin omaavan robottikouran
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät systeemin, joka generoi virtaa leuan liikkeistä