MIT:n suunnalta on tullut hiljattain niin paljon erilaisia robotteihin liittyviä uutisia, että ei ole mikään ihme, jos kyseisestä oppilaitoksesta marssii pian ulos tulevaisuuden terminaattoreita. Niitä odotellessa tarjolla on sen sijaan eräänlaisen tuntoaistin omaava robottikoura.

Vekottimen tuntoaisti perustuu GelSight-nimiseen järjestelmään. Tämä koostuu neljästä erivärisestä LED-valosta, taipuvasta ja valoa heijastavasta kumilevystä sekä tarkasta kamerasta. Kun koura nappaa esineestä kiinni, niin kuminen levy taipuu hieman ja heijastaa LED:ien tuottamaa valoa tämän mukaan järjestelmän kameraan. Kamera sitten kykenee tunnistamaan kohteita siihen saapuvan valon perusteella.

Testeissä koura kykeni tunnistamaan pitävänsä kiinni USB-kaapelista tämän päältä löytyvien, hieman koholle nousevien, painatusten avulla. Vekotin sai myös sujautettua kaapelin yllättävän vaivattomasti USB-porttiin ja tähän ei pysty aina ensiyrittämällä edes kirjoittaja. Noh tuskin systeemistä on vielä uhkaa ihmisille, mutta ainakin yksi aisteista sai taas varteenotettavan mekaanisen kilpailijan.

Lähde

Edellinen artikkeliPullClean muistuttaa käsien desinfioimisesta
Seuraava artikkeliTrashswag auttaa löytämään pois heitetyt aarteet