https://www.youtube.com/watch?v=3iWcw_4Pc58

Käsien peseminen ja desinfioiminen on tietty hyvä tapa myös arkisissa askareissa, mutta etenkin sairaaloissa homman tekemättä jättäminen voi johtaa nopeasti ongelmiin. Ovien kahvat ovat hyviä levittämään bakteereja ihmisiltä toisille, joten desinfiointipisteen kiinnittäminen näihin ei ole niin kaukaa haettu ajatus.

PullClean on juurikin kahvoihin asennettava desinfiointilaite, joka muistuttaa olemassaolollaan huolehtimaan käsihygieniasta. Kun tällainen vekotin sattuu eteen ovea avatessa, niin sitä ei voi niin helposti vain ohittaa. Lisäksi härveli pitää kirjaa siitä, kuinka suuri prosentuaalinen osuus ovesta kulkevista ihmisistä käyttää laitetta ja muodostaa datasta kuvaajia pidemmällekin ajalle. Tiedot lähetetään langattomasti CountClean-internetpalveluun.

Yhden puhdistuskahvan hinta tulee olemaan noin 160 euroa, kun se tulee myöhemmin tänä vuonna markkinoille. Laite on tarkoitettu lähinnä sairaaloihin tai muihin vastaavanlaisiin laitoksiin, mutta mikäpä estää tällaisen asentamisen vaikkapa kotinsa oveen.

Lähde

Edellinen artikkeliCosmos on Android-sovellus, joka muuttaa nettisivut tekstiviesteiksi
Seuraava artikkeliMIT:n tutkijat kehittävät tuntoaistin omaavan robottikouran