Cosmos on Android-sovellus, joka muuttaa nettisivut tekstiviesteiksi

cosmos

Vaikka erilaisia halpoja älypuhelimia löytyy ties millä mitalla, niin monessa maailman kolkassa internetin selailuun kelpaavat tiedonsiirtoverkot ovat vielä melko harvassa. Cosmos-niminen sovellus mahdollistaa netin selailun halvemmilla puhelimilla ja lisäksi ilman tarvetta pakettidatalle.

Systeemi toimii siten, että käyttäjä lähettää haluamansa internetosoitteen Android-sovelluksen kautta tekstiviestinä tiettyyn numeroon, josta se uudelleenohjataan järjestelmän käsiteltäväksi. Sitten sivustosta poistetaan kaikki ylimääräiset elementit pelkkää tekstisisältöä lukuunottamatta ja jäljelle jäänyt tavara lähetetään takaisin käyttäjälle tekstiviesteinä.

Toki tällainen mekanismi sisältää myös ongelmansa ja kohtuullisia hintatavoitteita varten käyttäjällä kannattaa olla jokin tekstiviestipaketti puhelinliittymässään. Palautettujen sivujen laatu riippuu tietty lisäksi paljolti sivuston itsensä sisällöstä. Sovellus tulee saataville myöhemmin tänä vuonna, mutta sen lähdekoodia voi halutessaan käydä jo kurkkimassa GitHub:ssa.

Lähde