Ns. Goldbergin kone on laitteisto, joka perustuu ketjureaktioon. Yleensä tällaiset viritelmät toimivat vierivien kuulien tai muiden liikkuvien kappaleiden avulla, mutta nyt esiteltävä systeemi hyödyntää mahdollisimman paljon pelkästään yhtä valonlähdettä ja tarkasti sijoiteltuja peilejä sekä linssejä.

Kaksi minuuttia kestävässä pätkässä valo muun muassa polttaa aukon ohueen paperiin, räjäyttää ilmapallon, polttaa narun katki ja sulattaa jäätä. Vaikutelman (ja toimintavarmuuden?) lisäämiseksi koko rakennelma sijaitsee pimeässä ja hieman sumuisessa huoneessa. Välillä systeemiä avuttaa myös muutama perinteinen metallikuula. Tällaisen koneen kasaamisessa on varmasti vierähtänyt hyvä tovi. Viritelmän takaa löytyy japanilainen nopeita internetyhteyksiä tarjoava yritys ja mikä olisikaan loistavampi esimerkki nopeudesta kuin valonnopeus.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliKauko-ohjattava lennokki kuljetti quadkopteria kuljettavan quadkopteria kuljettavan quadkopterin ilmaan
Seuraava artikkeliLEGO-palikoista väsätty robotti esittelee yksinkertaisia animaatioita